jun
26
2017

Dwarsverbanden: It makes no difference

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Eén van de mooiste liedjes van The Band is het nummer It Makes No Difference. Het nummer is geschreven door gitarist Robbie Robertson en wordt gezongen door bassist Rick Danko. It Makes No Difference staat op Northern Lights – Southern Cross uit 1975, het zesde studioalbum van The Band.
Van dit nummer is een schitterende live-versie op The Last Waltz, het afscheidsconcert in Winterland Ballroom, San Francisco, California. De live-versie geeft me kippenvel vanwege de saxofoon-solo’s van ‘the nutty professor’ Garth Hudson.
Voor zijn album Make Do With What You Got nam Solomon Burke ook een versie op van “Difference”. Make Do With What You Got is geproduceerd door Don Was. Net als de voorganger Don’t Give Up on Me (geproduceerd door Joe Henry) staat dit album vol met covers van artiesten, die door Burke werden bewonderd. Don Was is dus verantwoordelijk voor de coverversie van It Makes No Difference, Joe Henry is verantwoordelijk voor de comeback van “King Solomon”, “Bishop of Soul”.
Joe Henry produceerde in 2013 het dubbel-album Meet Me at the Edge of the World van Over The Rhine. Op het tweede schijfje staat een versie van It Makes No Difference. Over The Rhine is een “Ohio-based folk music band”, bestaande uit het echtpaar Linford Detweiler en Karin Bergquist. Zij hebben onder meer in het voorprogramma gestaan van Bob Dylan – en hij is weer verantwoordelijk voor het losweken van vier Canadezen en een boerenzoon uit Arkansas van rockabilly-zanger Ronnie Hawkins.
En zo is de cirkel weer rond.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.