nov
24
2015

Ebru Umar

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Dagblad METRO heeft de column van Ebru Umar aangepast. In de oorspronkelijke versie, zoals die per ongeluk ook in de papieren editie van de krant is verschenen, stond: “(…) dat jullie een probleemloze carriereswitch kunnen maken naar IS. Ook dáár zijn ze dol op regels.” De vernieuwde afsluitende zin luidt op internet: “(…)jullie kunnen altijd nog een probleemloze carrière switch maken naar clubjes waar ze óók dol op regels zijn.”
Metro-hoofdredacteur Robert van Brandwijk zegt tegen NU.nl de vergelijking niet gepast te vinden, volgens hem was Umar het daar ook direct mee eens. Van Brandwijk heeft inmiddels namens de krant excuses aangeboden aan het vervoersbedrijf GVB.
Het is één van de weinige keren dat het gratis dagblad een column rectificeert. Als er iets is dat deze ochtendkrant typeert, is dat álles gezegd kan worden. ‘Voetnoot-schrijver’ Jan Dijkgraaf spuit op pagina 2 van de krant een boel onzin uit, rechts en kort door de bocht. Wijlen Theo van Gogh, op wiens plek Umar is gekomen, wist de samenleving via deze korte stukjes flink te polariseren. En nu wordt Umar teruggefloten.
Ik neem het waar.

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.