feb
27
2021

Eenzame Arnhemse studenten

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De 26-jarige Iris Springvloet is studentpastor in Arnhem. Ze biedt een luisterend oor aan studenten met levensvragen en staat studenten bij die in de put zitten. Door de coronacrisis ziet ze de omvang van die laatste groep toenemen.
Stel: je komt als (internationale) student naar Arnhem om een studie of minor te volgen en er een deel van je studententijd door te brengen. Niets lijkt een geweldige tijd in een levendige stad in de weg te staan. Totdat een virus zijn intrede doet en de maatschappij plotsklaps op slot gaat. Je plannen om hordes nieuwe vrienden te maken en van alles te ondernemen kunnen de prullenbak in, je bent tientallen, honderden of in sommige gevallen zelfs duizenden kilometers van huis en na verloop van tijd zie je de muren van je kamertje op je af komen. Wie bel je dan?
Bovenstaande situatie is op een aantal Arnhemse studenten van toepassing, volgens studentpastor Iris Springvloet van Arnhem Student Point. Een aantal van die studenten vindt zijn weg naar haar. De geboren en getogen Arnhemse probeert er juist in deze tijd voor hen te zijn.

Een studentpastor, wat is dat precies?
“Ik ben een aanspreekpunten voor Arnhemse studenten die op zoek zijn naar zingeving van hun leven of behoefte hebben aan begeleiding. Dat is heel breed, maar concreet betekent het dat ik één op één gesprekken met studenten heb, hen een luisterend oor bied en ervoor zorg dat zij altijd iemand hebben om mee te praten. Daarnaast organiseer ik activiteiten voor studenten, zodat ze een netwerk op kunnen bouwen in Arnhem.”

Het klinkt als iets kerkelijks.
“Dat hoor ik vaker, maar dat is het niet. Al wordt Arnhem Student Point wel deels gefinancierd door de protestantse kerk. Maar ik ben zelf niet gelovig en studenten komen normaal gesproken ook niet naar mij met een vraag over een bepaalde Bijbelse psalm of passage uit de Koran. Doen ze dat wel, dan kan ik ze doorverwijzen naar iemand binnen mijn netwerk die daar meer verstand van heeft.”

Lees verder in De Gelderlander

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.