mei
25
2020

Ernst Jansz 72

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Ernst Jansz vierde zondag zijn 72e verjaardag. Hij is tegelijk jarig met Bob Dylan; de twee muzikanten schelen precies zeven jaar.
Jansz heeft veel met Dylan. Al op het vroege werk van CCC Inc. is werk van Dylan terug te vinden. Tijdens de Doe Maar-periode was Dylan meer op de achtergrond, maar in het solowerk van Jansz is de Amerikaan weer terug te vinden.
Een bedankwoord op de cd De Overkant, een vertaling op het album Molenbeekstraat, het boek en de cd Dromen Van Johanna, de Never Ending Tour op De Neerkant – naarmate Jansz ouder wordt, komt Dylan meer en meer tevoorschijn.
In 2009 ben ik voor het eerst naar een concert van CCC geweest. Jansz vertelde ter inleiding op een nummer dat hij dat nummer bij zijn vrienden had doorgedrukt. Hij moest en zou dit nummer gaan spelen.
Het bleek zijn vertaling te zijn van Red River Shore, waarmee hij het seizoen daarop door de theaters zou trekken. Ik was er van slag, zo mooi dat het klonk.
In 2011 werd in Mussel het NoordNederlandsDYLANfestival gehouden. Ernst Jansz was ook uitgenodigd, maar hij paste niet in het budget. Later belde hij alsnog op: hij was het aan zijn stand verplicht toch te komen, dus over de vergoeding kon gepraat worden.
Na Jansz sloot een Belgische coverband het festival af. Als wisseling nodigde Jansz de muzikanten uit, om met hem een lied gezamenlijk te spelen. “We hebben niet geoefend,” zei hij. Als dienstmededeling gaf hij aan de Vlamingen door dat het nummer gewoon in C was.
Waarna Meisje Van De Rode Rivier werd ingezet.
Ernst Jansz en Bob Dylan. Een gouden combinatie.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.