jun
19
2020

Ernst Jansz over corona

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Ernst Jansz is muzikant en schrijver. Hij is natuurlijk bekend van CCC Inc. en Doe Maar en van zijn kronieken over zijn familie en muziek. Maar hij is ook afgestudeerd bioloog – de dag dat hij zijn doctorandus-bul moest ophalen, zat hij met zijn vrienden in een busje naar Neerkant. Op de grens tussen Noord-Brabant en Limburg startten de jongens een muziek-commune.
Jansz heeft door zijn studie wel enig recht van spreken over de corona-pandemie. Via een bericht op Facebook deelde de zanger deze week zijn zorgen. Of op zijn minst vraagtekens.
Is een lockdown gunstig vóór de Covid-19 of werkt het dit virus juist tégen? Hoe zit het met een goedgekeurd vaccin – hoe lang duurt zoiets om te ontwikkelen op een verantwoorde manier? Worden andere ziektes nu op een vergelijkbare manier aangepakt? Vanwaar de angst?
Enfin.
Jansz is een kritische volger van de overheid. Ik weet het allemaal niet. Je mag er vanuit gaan dat de regering het goede voor haar burgers overheeft – dictatoriale overheden bevestigen deze regel dat voor democratische landen wel geldt. Maar wat ook van toepassing is op een ‘gewone’ staat, is dat de inwoners kritisch kunnen en mogen zijn op de genomen maatregelen. En dat je hier goed over nadenkt.
Je mag het er mee eens zijn. Of niet.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.