sep
30
2021

Evert van Dijk

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Evert van Dijk (56) is de nieuwe hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden. Hij volgt Erik Wijnholds op, die in juni van dit jaar vertrok.
Van Dijk was tien jaar lang adjunct-hoofdredacteur van de krant en bekleedde de afgelopen acht jaar de functie van algemeen hoofdredacteur van NDC mediagroep. Met de benoeming van Van Dijk komt deze functie te vervallen.
De directie van NDC mediagroep wil de samenwerking tussen Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant versterken door twee gelijkwaardige hoofdredacteuren te benoemen.
Zij zullen gezamenlijk de centrale redactie aansturen. Sander Warmerdam is en blijft hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant. Tegelijkertijd treedt Alfred Meester (55) als adjunct online toe tot de hoofdredactie.

Eindredacteur, verslaggever en chef van de stadsredactie
Van Dijk rondde in 1989 zijn studie economie af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna studeerde hij journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1991 trad hij toe tot de redactie van Nieuwsblad van het Noorden, de voorloper van Dagblad van het Noorden.
Bij die krant was hij achtereenvolgens eindredacteur, verslaggever en chef van de stadsredactie. Van Dijk combineert zijn nieuwe functie met die van directeur van NDC mediagroep.

Alfred Meester was chef online
Meester begon zijn journalistieke carrière bij Persbureau Tammeling in Groningen. Daarna werkte hij voor Groninger Dagblad Stad en Dagblad van het Noorden. Bij laatstgenoemde titel was hij de afgelopen jaren chef online.
NDC-ceo Koos Boot: “Ik ben verheugd met de benoemingen van Evert van Dijk en Alfred Meester. Samen met Sander Warmerdam vormen zij een uitstekend team, dat goed is toegerust om de positie van beide titels te versterken, de kranten inhoudelijk beter te maken en de digitale prestaties te verbeteren.”

Bron: Dagblad van het Noorden

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.