nov
28
2021

Fesper

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het had een mooie Fryske Fesper moeten worden, deze laatste zondag van november. Maar een nieuwe golf van het Corona-virus gooide roet in het eten. En dus werden alle kerkgangers op de hoogte gesteld dat de Fesper niet door ging.
Jammer.
Deze dienst stond in het teken van ‘ut Wurd fan ûs Heit yn’e taal fan ûs mem’: een Friese dienst om de dag mee af te sluiten. Daar komt bij dat vandaag de Adventsperiode is begonnen. De komende vier weken, voorafgaand aan het Kerstfeest, staan in het teken van verwachting.
Maar er was nóg een reden tot een mooie Fesper. Het is namelijk dertig jaar geleden dat deze diensten zijn gestart. In de Waalse Kerk in Leeuwarden, sinds de Corona-crisis is naar de Grote of Jacobijnerkerk uitgeweken.
Verdorie ook. Allerlei herdenkingen worden ons op deze manier door de neus geboord. Het 75-jarig jubileum van de Bevrijding, vorig jaar, ging ook al niet door. Herdenkingen van de bevrijding van de kampen gaat ook al anderhalf jaar in een sobere staat door.
Jammer.
Maar het is niet anders. Hopen dat het virus zou onder de knie komt – en dat het een ‘chronisch virus’ wordt, dat het dagelijks leven niet teveel inperkt.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.