nov
24
2016

Freddie Mercury

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Freddie Mercury overleed. De flamboyante frontman van Queen stierf na een jarenlang ziekbed. Aids had zijn lichaam zodanig uitgeput, dat hij in november 1991 zijn laatste adem uitblies. Wie op internet zoekt naar foto’s van de laatste maanden van Mercury’s leven, ziet een man die letterlijk niets meer is van de man van ’86. De leadzanger die hele stadions naar zijn hand kon zetten.
Mercury is inmiddels al langer dood dan dat hij deel uitmaakte van Queen. Desalniettemin zijn de Queen-nabestaanden Roger Taylor en Brian May ‘still alive and kicking’. In 1997 namen ze nog de singel No-One But You (Only the Good Die Young) op, samen met bassist John Deacon. Maar voor de benjamin van de band was het zo voldoende en ging hij met welverdiend pensioen.
Voor May en Taylor was het nog lang niet over. Zij touren nog steeds onder de naam Queen+, waarbij voor de leadzang gebruik wordt gemaakt van gastzangers. Zo was Paul Rodgers lange tijd de + van Queen. Tegenwoordig vervult Adam Lambert de taak als frontman. En ik moet eerlijkheidshalve zeggen: na de komst van Rodgers ben ik Queen wat uit het oog verloren
Ik ben het met Deacon eens: niemand kan Mercury vervangen, iets wat May en Taylor wel lijken te proberen door sterk te leunen op muziek uit het Mercury-tijdperk. Niet zo heel erg, natuurlijk, want die songs waren ook van een dusdanige kwaliteit. Maar laat wat geweest is, achter je, zou je de huidige Queen-bezetting willen toewensen. Of breidt het repertoire uit, dan heb je iets nieuws te verkopen.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.