nov
10
2015

Gert-Jan Segers

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Gert-Jan Segers volgt Arie Slob op als fractievoorzitter en politiek leider van de ChristenUnie. Slob stapt na veertien jaar uit de landelijke politiek en wordt directeur van het Historisch Centrum Overijssel. Het is Slob van harte gegund.
In 2011 sprak ik met Segers, die toen stond voorgesorteerd om op de kieslijst te komen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het was een interview voor Perspex, het ledenblad van ChristenUnie-jongeren PerspectieF. Mijn eerste vraag en zijn eerste antwoord van het vraaggesprek luidden:

U bent als CU-wetenschapper een onbekend figuur voor de PerspectieF-jongeren. Kunt u zich in het kort voorstellen?
Ik ben dus Gert Jan Segers, ik heb Politicologie gestudeerd in Leiden, en ben in 1994 afgestudeerd. Onder aanmoediging van André Rouvoet heb ik gesolliciteerd bij de Tweede Kamerfractie van de RPF. Ik kwam uit een SGP-nest, maar daar was ik van los gegroeid. Ik had grote bezwaren gekregen tegen de theocratische visie van die partij. Ruim vier jaar lang ben ik bij de RPF aan het werk geweest.
Daarna ben ik als journalist naar de EO gegaan, naar Radio1. Maar toen waren mijn vrouw en ik ook al in gesprek met een zendingsorganisatie binnen de Hervormde Kerk om uitgezonden te worden. In 2000 zijn we naar Egypte gegaan, zeven jaar daar gewoond en gewerkt. We zijn er met twee kinderen heen gegaan, de derde is daar geboren. Na die zeven jaar heb ik een studie gedaan in de Verenigde Staten, en in 2008 kon ik bij het WI aan de slag.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.