sep
19
2018

Gert Vlok Nel naar Oosterzee

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

OOSTERZEE Na het succes van het concert van Karin Hougaard, afgelopen mei, geeft Nuweland deze maand het podium aan de Zuid-Afrikaanse Gert Vlok Nel en Riku Lätti. Zij verzorgen zaterdag 29 september samen een concert op het Friese platteland tussen kunst en design vanuit Zuid-Afrika.

Gert Vlok Nel
De Zuid-Afrikaanse dichter en zanger Gert Vlok Nel (1963) maakt beklemmende en betoverende chansons die geschreven zijn in een onalledaags, ouderwets en toch vernieuwend Afrikaans.
In Nederland werd hij bekend door de documentaire Beautiful in Beaufort-Wes van Walter Stokman (VPRO, 2006). Zijn publiek vergelijkt hem met Bob Dylan, en zelf is hij groot bewonderaar van Tom Waits en Bruce Springsteen.
Antjie Krog schreef over hem: “Vlok Nel betoont zich in zijn gedichten een uiterst gevoelige waarnemer die probeert om zich met eenvoudige arbeiderstaal te verzoenen met het rauwe leven van alledag.” Een rijzende ster.

Riku Lätti
Riku Lätti is een Zuid-Afrikaanse zanger en liedjesschrijver en oprichter van Die Wasgoedlyn. In eigen land werkte Lätti samen met een groot aantal belangrijke artiesten, zoals Laurika Rauch, David Kramer en Anton Goosen.
In 2005 en 2006 toerde hij door Nederland en Vlaanderen, waar hij onder meer samenwerkte met Stef Bos. Ook lanceerde hij zijn eerste Benelux-album, Akoesties.
Lätti schreef de soundtrack voor Zuid-Afrikaanse tv-series als Hopeville (in Montreux bekroond met een Zilveren Roos). Ook maakte hij de filmmuziek voor onder andere Die Wonderlike Avonture van Hanna Hoekom en Abraham.

Datum: Zaterdag 29 september
Locatie: Nuweland, Buren 31, Oosterzee-Buren
Tijd: 20.30 uur
Prijs: €16,50/€18,00
Kaarten bestellen: https://www.ticketkantoor.nl/shop/gertvloknel
Website: www.nuweland.nl

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.