mrt
28
2016

Gettysburg

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Zo’n Tweede Paasdag is een uitstekende dag om een grote film te kijken. Vandaag heb ik de tijd genomen om de film Gettysburg te kijken. Een film die al geruime tijd in mijn kast staat, nadat ik het een jaar of drie geleden bij de Blokker op de kop tikte voor € 4,99. Een dubbel-dvd: de andere dvd in het doosje is die van Gods & Generals, een film die later werd uitgebracht, maar voorafgaat aan Gettysburg.
De film Gettysburg duurt ruim vier uur, reden genoeg om voor deze uitgave de film in tweeën te splitsen en op beide schijf-helften uit te brengen. De film is geschreven en geregisseerd door Ronald F. Maxwell, gebaseerd op de roman The Killer Angels van Michael Shaara, Waar de film over gaat?
Zomer 1863. De Geconfedereerden rukken op naar het noorden, naar Pennsylvania. De divisies van de Unie komen samen om hen het hoofd te bieden. Twee machtige legers staan klaar om slag te leveren bij Gettysburg, thuishaven van een theologieschool. Drie dagen lang hangt het lot van “één natie, ondeelbaar” in de waagschaal. De bloederigste veldslag ooit op Amerikaanse bodem werd uitgevochten, komt tot leven in deze film over de strategieën, berekeningen, flaters en heldendaden die het tij van de Burgeroorlog deden keren.
Indrukwekkende film, ondanks de lange zit.

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.