jul
28
2017

Girl From The North Country

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Eerder eze maand ging de musical Girl From The North Country in première. Dit is een musical over het Duluth, Minnesota in 1934. Over Nick, die meer koopt en bezit dan dat hij zich kan veroorloven. Mevrouw Elizabeth “is losing her mind” en dochter Marianne draagt een baby, wiens vader onbekend is. Conor McPherson heeft het stuk geschreven, verweven met twintig nummers uit Dylan’s eigen songbook.
De titel van het stuk verwijst naar het nummer uit 1963, toen Girl From The North Country verscheen op de elpee The Freewheelin’ Bob Dylan. Zes jaar later nam Dylan het nummer opnieuw op voor Nashville Skyline, het album met de honingzoete stem. Deze her-opname was een duet met Johnny Cash. Samen speelden de mannen dit duet ook tijdens de televisieshow van Cash.
De Man In Black stierf 12 september 2003 in Nashville, Tennesse. Dezelfde muziekstad als waar hij drie decennia eerder Girl From The North Country opnam met Bob Dylan. Twee maanden later stond Dylan in de Heineken Music Hall voor twee shows. Bij de tweede avond (11 november) was ik aanwezig.
Dylan gaf toen een fantastische uitvoering van Girl From The North Country, volgens mij een eerbetoon aan diens overleden vriend. Het was ook een van de hoogtepunten, die de recensenten noteerden in hun concertverslag.
Maar daar zal het toneelstuk van Conor McPherson niets mee te maken hebben.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.