mei
27
2020

Hartaanval Brian May

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Queen-gitarist Brian May heeft onlangs een hartaanval gehad. Dat vertelt de 72-jarige Queen-gitarist zelf op Instagram. Bij hem werden drie blokkades bij zijn hart aangetroffen, nadat hij veertig minuten lang pijn op de borst had gehad.
May vertelt dat hij ondraaglijke pijn had doordat een zenuw verdrukt zat. “Het voelde als een schroevendraaier in mijn rug.” Ook volgde er een hartaanval, ‘maar die was klein en heeft geen schade aangericht’, voegt hij toe.
Uiteindelijk zijn drie stents geplaatst die de geblokkeerde bloedvaten moeten openen. May liep het ziekenhuis naar eigen zeggen uit ‘met een erg sterk hart’. De gitarist was fysiek al niet in topvorm, want vlak voor het incident scheurde hij een spier in zijn bil. Daarom liep hij op krukken.
May doet overigens zelf best luchtig over zijn hartaanval. Hij grapt over het album Sheer Heart Attack, dat hij met Queen in 1974 uitbracht met de hit Killer Queen daarop. “Ik maakte me een beetje zorgen over die albumtitel en was bang dat we iemand tegen de borst zouden stoten die daadwerkelijk een hartaanval had gehad. Ik ben eigenlijk best opgelucht dat ik nu bij die club hoor en ik die albumtitel helemaal niet erg vind.”

Bron: Algemeen Dagblad

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.