mrt
31
2014

Het Bildt

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Mariaverschijningen in Friesland. Sterker, de Heilige Maagd is verschenen in Het Bildt. In 2007 werd de moeder van Jezus gesignaleerd boven de kerk van Nij Altoenae. De Leeuwarder Courant schrijft: “Dat wordt beschreven in het boek ‘Hoe Maria verscheen in Fryslân’. Maria sprak Rietje Meijer en een groep jongeren aan in het Nederlands en het Bildts – niet in het Fries.” Waarvan akte.
Het Bildt. Een klein dorpje in het noorden van de provincie. Een mooie plek om de Waddenzee te gaan zien. Bij het Bildt.
Martin Bril is er ooit een keer geweest. Als student aan de Amsterdamse Filmacademie. Op bezoek bij een vriend, die verhuisde naar het Friese dorpje. Een bijna ontnuchterende ontmoeting. Zowel de plek als de vriend, het viel Bril wat tegen.
Gelukkig vormde dit bezoek wel een verhaal op. Voor het tijdschrift Noorderbreedte. Te lezen in het boekje Niets Bewoog In Langelille. Je moet het maar weten.
Overigens heeft Bril een Mariaverschijning gemist. Maar ik vermoed dat de verschijning geen indruk had gemaakt op de ex-gereformeerde stukjesschrijver. Het zou zomaar een extra column hebben opgeleverd.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.