jul
01
2020

Hoop voor Adelaarkerk

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

LEEUWARDEN Een zo goed als nieuwe eigenaar. Serieuze onderhandelingen en met een beetje goede wil komend voorjaar de start van de verbouw van de Adelaarkerk.
Het lijkt erop dat de herontwikkeling van de Adelaarkerk in Leeuwarden toch nog van start gaat. De SVE Group – de ‘nieuwe eigenaar’ van de kerk en grond–hoopt begin volgend jaar met het bouwen te beginnen. En ook de gemeente Leeuwarden is voorzichtig optimistisch nadat de herontwikkeling begin 2018 stil kwam te liggen.
De SVE Group is niet een onbekende in het dossier rond de Adelaarkerk waar in totaal rond de zestig zorgappartementen moeten worden gebouwd. Eigenaar van de SVE Group is namelijk Sjan van Ettekhoven.
En Van Ettekhoven was met zijn holding S. van Ettekhoven al eerder eigenaar van de Adelaarkerk. Van 2016 tot en met 2017. In totaal heeft het project rond de kerk nu vier eigenaren gehad sinds het plan in 2012 bedacht werd.
“We pakken de ontwikkeling nu zelf op,” zegt Bart Witzier van de SVE Group. De ontwikkeling was de laatste jaren in handen van Estea Capital, een projectontwikkelaar uit Ede. “Estea werd vaak aangezien als eigenaar maar was de partij die het plan had moeten ontwikkelen en realiseren voor de eigenaren,” stelt Witzier.
Estea Capital slaagde daar echter niet in. Sterker nog: GGZ Friesland, beoogd huurder van meer dan veertig appartementen, stapte uit het project mede uit onvrede met de rol van Estea Capital. “Afspraken worden niet nagekomen, er is onduidelijkheid over welke partij welke rol speelt, het is moeilijk om contact te krijgen met Estea en we weten niet wie waarvoor verantwoordelijk is”, stelde Ronald Bruins van GGZ Friesland vorig jaar augustus in deze krant. “We hebben de overeenkomst met Estea Capital beëindigd, Estea heeft niet geleverd wat ze moesten,” aldus Witzier.
Er worden volgens Witzier gesprekken gevoerd met drie potentiele huurders. De bestemming van zorgappartementen blijft overeind, aldus Witzier. “Het kan zijn dat er mensen met psychische problemen in het project komen, maar het kan ook zijn dat het mensen met een lichamelijke beperking worden of mensen met dementie.”
In het plan, waarvoor de gemeente toestemming gaf, zullen geen grote wijzigingen worden doorgevoerd. “Het bouwvolume en de aantallen (rond de zestig appartementen of studio’s) blijven min of meer gelijk. De aanpassingen zijn binnen het complex.”
Estea Capital was niet voor een reactie bereikbaar.

Bron: Leeuwarder Courant

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.