mei
30
2018

Huisarchivaris

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Ernst Jansz is de huisarchivaris van de bandjes, waarin hij actief is (geweest). Zo is er bijvoorbeeld De Doos van Doe Maar, dat uitkwam ter voorbereiding op de concerten van Symphonica In Rosso. Alle cd’s en al het filmmateriaal werden op schijfjes gezet en in een mooie doos samengevoegd. Inclusief een mooi begeleidend boekje.
Hetzelfde geldt voor de verzamelbox van CCC Inc., met daarin al het opgenomen werk van dit folkbandje. Wat eerst op elpee was verschenen, is nu digitaal overgezet op hetzelfde aantal cd-schijfjes. ‘Ik wil het graag netjes in de kast hebben staan. Toen ik de verzamelbox van CCC maakte, kon ik eindelijk alle tweesporenbanden laten digitaliseren. Dat vind ik prettig.’ Dat ordenen doet hij ook met het oog op het nageslacht. ‘Ook daarom schrijf ik boeken, zodat mijn kinderen maar een greep in de kast hoeven te doen als ze willen weten wie hun vader of grootvader was.’
Het is behalve een mooi monnikenwerk, ook de wetenschapper in Jansz, die dit doet. Na het gymnasium volgt hij een studie biologie en scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam, maar na zijn kandidaats stort hij zich opnieuw op de muziek en verhuist als wasbordspeler van de groep CCC Inc. naar de Peel. Bioloog, scheikundige. Dit is wat ik heb gedaan, dit is het resultaat. Volg mij maar na.
Ik volg hem na. Met veel plezier.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.