mei
30
2021

Irem Esinti

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

LEEUWARDEN Irem Esinti (11) van de IKC Aventurijn is de eerste Kinderdichter van Leeuwarden. Irem mag deze titel een jaar voeren en werd afgelopen donderdagavond gekozen. Binnenkort mag ze haar winnende gedicht voordragen aan burgemeester Buma.
Professionele dichters hebben op scholen verspreid over de gemeente Leeuwarden tien workshops gegeven. Ruim tweehonderd leerlingen uit groep 5-7 namen deel aan dit project en schreven een gedicht. Uit alle inzendingen werden dertien finalisten gekozen door een deskundige vakjury. Zij droegen tijdens een online finale hun zelfgeschreven gedicht voor.
Wethouder Hein Kuiken heeft vrijdagochtend in bijzijn van de hele school de prijs, een oorkonde en een gegraveerde vulpen, aan de kersverse Kinderdichter overhandigd. In het winnende gedicht vertelt Irem hoe zij haar omgeving ziet in haar geval: de Bleeklaan. Binnenkort zal Irem op bezoek gaan bij burgemeester Buma om haar gedicht voor te dragen en een exemplaar van haar gedicht aan te bieden. Irem was niet het enige dichttalent uit haar klas. Ook Salvatore, Ilyas en Mohamed behoorden tot de finalisten.
Het winnende gedicht wordt opgenomen in een brochure van dbieb en mogelijk geëxposeerd.
De Kinderdichter Leeuwarden is een jonge dichter tussen de tien en twaalf jaar die in de gemeente Leeuwarden de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt. De Kinderdichter treedt op bij allerhande gelegenheden en schrijft een aantal gedichten, op eigen initiatief of in opdracht. De kinderdichter werd gecoacht door Cote Create (de stadskunstenaar) professioneel dichter Arjan Hut.
Het project is een initiatief van het Poëziepaleis, dat in Leeuwarden samenwerkt met Kunstkade en City of Literature.

Bleeklaan
heel veel oudjes en oude huizen
en veel bestuurders op de drukke weg
buren en muren
palen en bomen
vanuit mijn kamer kan ik het plein horen
de veel te grote hond trekt de buurvrouw
naar het einde van de straat
totdat de buurvrouw wit moe is
na een nacht vol lawaai

Irem Esinti, 11 jaar groep 7 Aventurijn

Bron: Huis Aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.