apr
30
2021

Jenaplan Oldenije

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

LEEUWARDEN Wat slechts een aantal jaar zou duren, ging uiteindelijk 24 jaar door voor de groepen 7 en 8 van obs Jenaplan Oldenije. Zij verbleven sinds 1997 op een dependance aan de A.S. Levissonstraat. Sinds die tijd was de Oldenije verdeeld over twee locaties. Maar daar is verandering in gekomen.
Na zoveel jaar gescheiden, komen de kinderen – eerst op een tijdelijke locatie – weer onder één dak samen. Donderdag 29 april namen de leerlingen op gepaste wijze afscheid van de Joodse school.

Tijdelijke locatie en start verbouw locatie St. Anthonystraat
Lang is er gesproken en gesteggeld over uitbreiding van obs de Oldenije. Plannen voor het betrekken van de naastgelegen Westerkerk voor uitbreiding van de school strandden eerder. Inmiddels zijn er concrete plannen voor uitbreiding van de locatie aan de St. Anthonystraat. Karin Dokter, directeur van Jenaplan Oldenije: “De omgevingsvergunning is nog niet onherroepelijk, maar dit belet ons niet om alvast een planning door de aannemer op te laten stellen. Op 1 juli zal volgens de planning worden gestart met de verbouw en uitbreiding. Het gebouw kan dan in mei 2022 weer in gebruik worden genomen. Vanaf 19 mei zitten we samen in de Oudoost school aan de Goudenregenstraat.”

Geen wachtlijst voor kleuters meer
“We kijken er enorm naar uit om weer samen onder één dak te zijn. Wat ook geweldig is, is dat we nu geen wachtlijst meer hebben voor de kleuters. We starten een derde kleutergroep, er kunnen dus weer kinderen bij,” aldus Karin Dokter.

Afscheid Joodse school op gepaste wijze vieren
Donderdag 29 april namen de huidige leerlingen afscheid van de Joodse School door het brengen van een ode aan de voormalige Joodse schoolkinderen. De viering was door de leerlingen grotendeels zelf bedacht en samen met de leerkrachten en cultuurcoach uitgewerkt. Ook hadden ze zelf uitnodigingen gemaakt voor onder andere de buren van de Joodse School. Dokter: “Dit was voor ons een heel bijzonder moment. Na zóveel tijd was het dan eindelijk zover. We wilden stilstaan bij dit bijzondere en grootse moment. We wilden ons niet alleen bezinnen op dit afscheid maar ook stilstaan bij alle Joodse kinderen die in dit gebouw naar school zijn gegaan. Het vieren van de kleine en grote dingen zit de Jenaplanschool in het bloed. We gaan straks ook weer vieren dat we verhuisd zijn. En we maken er samen een mooie, eigen plek van.”

Bron: Huis Aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.