jul
07
2022

Johnson vertrekt

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Na aanhoudende druk van zijn partij en een leegloop van zijn kabinet stapt de Britse premier Boris Johnson alsnog op. Gisteren zei hij nog dat hij er niet over peinsde om te vertrekken en benadrukte hij een “kolossaal mandaat” te hebben van de Britse kiezer. Nu, een recordaantal vertrokken kabinetsleden later, treedt hij alsnog terug.
“Ik ben teleurgesteld dat ik de beste baan in de wereld moet opgeven, maar dat is nou eenmaal hoe dat gaat,” zei Johnson in zijn verklaring voor 10 Downing Street. Volgens Johnson is het in het belang van het land en zijn partij dat er snel een nieuwe leider is.
Johnson stapte onder druk op als partijleider van de Conservatieven, wat betekent dat hij ook het veld moet ruimen als premier. Een tijdspad voor het vinden van een opvolger, gaf Johnson niet. “Het proces voor het vinden van een nieuwe leider moet nu beginnen.” Achter de schermen gaat het gerucht dat Johnson tot oktober wil aanblijven als waarnemend premier, maar de oppositie en een deel van zijn eigen partij lijken daar geen voorstander van.

Lees verder bij NOS.

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.