dec
30
2017

Kees de Groot

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Vanaf 1 januari, overmorgen dus, vormen de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Nunspeet één gemeente. Een NGKv-kerk, dus. In het kader van de zogenaamde kleine of gereformeerde oecumene juich ik zo’n samenwerking alleen maar toe. Kees de Groot wordt als Nederlands-gereformeerd predikant verbonden aan deze gemeente.
Kees de Groot ken ik niet goed. Maar ik heb hem wel eens gesproken. Dat gebeurde toen ik stage liep bij dagblad De Stentor/Veluws Dagblad, begin 2009. De Groot was indertijd de dominee van de NGK in Zeewolde en werd docent homiletiek (preekkunde) aan de Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding. Het was één van mijn eerste grotere interviews voor “de krant”.
De fotograaf van dienst, die mij vergezelde voor een portretfoto, was Wouter Koolmees. Nee, niet de huidige minister van Sociale Zaken namens D66. Dat had overigens wel goed gekund, want de fotograaf vertelde me dat hij zelf niets met ‘religie’ heeft.
Enfin. Kees de Groot wordt dus NGKv-voorganger. Succes.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.