dec
25
2022

Kerken zitten vol

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Maximaal vier gasten thuis ontvangen, gesloten horeca en mondkapjes in de winkels en kerken. De afgelopen twee jaar wierpen de coronamaatregelen een schaduw over Kerstmis. Maar dit jaar kunnen we Kerst weer vieren zoals we gewend waren. Met elkaar.
Ook in de kerken zullen de diensten weer volop bezocht worden. “Het is heerlijk dat het weer kan,” reageert Arjan Zantingh van de Stadskerk Groningen. De voorganger spreekt met vurig enthousiasme over wat er weer allemaal kan en wat er staat te gebeuren dit weekeinde.
“We verwachten 6000 mensen verspreid over verschillende diensten. Op een normale zondag zijn dat er 1500 tot 2000. We merken echt dat er meer mensen komen in deze tijd.”
“Twee jaar geleden hebben we online-diensten en tafelgesprekken georganiseerd en een jaar geleden ging de boel een week van tevoren onverwacht dicht. Toen hebben we wel door onze kerk in kleine groepjes een wandeling georganiseerd,” vertelt Zantingh.
De Stadskerk Groningen merkt wel dat de pandemie erin heeft gehakt. Door corona heeft Zantingh het aantal leden zien dalen. “Voor heel veel mensen was het een gewoonte om op zondag naar de kerk te gaan. Maar als je anderhalf jaar niet gaat, ga je nadenken of je nog wel wil.” Zantingh stelt wel vast dat de groep die is overgebleven “erg trouw en actief” is.

Lees verder bij NOS.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.