nov
09
2015

Kerst-Passion

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Over een paar weken begint de Adventsperiode. In deze vier weken voorafgaand aan Kerst wordt de komst van Jezus ‘voorbereid’. Stel dat de EO, de KRO, de PKN en het Nederlands Bijbelgenootschap nu niet bezig gaan met The Passion (op Goede Vrijdag), maar een Kerst-Passion organiseren en uitvoeren. Welke nummers passeren dan de revue?
Een interessante vraag. Ik ben er niet over uit. Bestaan er wel goede Nederlandstalige nummers over Kerst, zonder te vervallen in algemene waarheden rond de kerstgedachte? Misschien is ‘Het lied van de moeder: Pièta’ van Stef Bos wel de beste in deze categorie.
En ik verlang naar de dagen / Dat je niets en niemand was / Te klein om heel de wereld / Te veroveren / Ik zou mijn leven geven / Om nog een keer voor een dag / Het licht te zien in jouw ogen.
Op Engelstalig gebied denk ik aan het lied Jesus van de Britse popgroep Queen. It all began with the three wise men / Followed a star took them to Bethelehem / And made it heard throughout the land / Born was the leader of man.
Zou kunnen, maar is een woordje over de grens. En dus misschien niet geschikt voor een Kerst-Passion. Maar het is nog geen Kerst, evenmin is het Advent. Het is eerder een idee voor 2016. Als Jezus dan niet is teruggekomen voor Zijn wederkomst.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.