feb
02
2018

Kroonprinselijk huwelijk

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Vandaag zijn koning Willem-Alexander en koningin Maxima zestien jaar getrouwd. Toenmalig burgemeester Job Cohen van Amsterdam voltrok het huwelijk, de kerkelijke inzegening gebeurde in de Nieuwe Kerk door dominee Carel ter Linden, bij wie Willem-Alexander in 1997 belijdenis had gedaan.
Wat is er in die zestien jaar gebeurd? Rond het huwelijk begon ik te lezen in Max Havelaar van Multatuli. Van dit boek heb ik inmiddels vijf uitgaven in de kast staan. Willem-Alexander en Máxima hebben drie kinderen gekregen: Catharina-Amalia(geboren in 2003), Alexia (geboren in 2005) en Ariane (geboren in 2007).
De vaders van onze vorst en vorstin zijn overleden, evenals de opa van Willem-Alexander. En prins Friso, de broer van onze monarch. Carel ter Linden was ook de voorganger tijdens de uitvaartdiensten van prins Claus (2002) en prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld (2004) in Delft. Op 16 augustus 2013 leidde hij de uitvaart van prins Friso in Lage Vuursche.
Morgen begraaft Carel zijn jongere broer Nico.
Job Cohen is na een mislukt leiderschap van de PvdA bijzonder hoogleraar gemeenterecht/gemeentekunde aan de Universiteit van Leiden en voorzitter van verschillende nevenprojecten.
Wat kan er in zestien jaar veel gebeuren.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.