mrt
26
2019

Lezing over Charlotte Salomon

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Dr. Jan Henk Hamoen (1950), Salomon-kenner en voormalig predikant in onder andere Garijp, Oudega en Leeuwarden, geeft dinsdagavond 9 april een lezing in Bibliotheek Drachten over het bewogen leven van Charlotte Salomon. Dit doet hij aan de hand van het geschilderde levensverhaal van Salomon: Leben? oder Theater?
Charlotte Salomon groeide op in een Joodse, intellectuele familie in Berlijn, vluchtte in de oorlog naar Zuid-Frankrijk en werd in 1943 in Auschwitz vermoord. Charlotte Salomon besluit in Frankrijk om haar levensverhaal in beeld te brengen in combinatie met tekst en muziek. Dit resulteerde in: Leben? oder Theater?
In die uitbeelding, die in totaal bijna 1000 gouaches omvat, probeert ze haar leven in alle hoogte- en dieptepunten onder ogen te komen en zo te verwerken. Zoals ze zelf ergens schrijft: ‘Om het leven in zijn geheel lief te hebben, daarvoor moet men ook de tegenkant ervan, de dood, omhelzen en begrijpen.’
Kaarten voor de lezing kosten €9,- (bibliotheekleden betalen €7,-) en zijn te koop bij de klantenservice van Bibliotheek Drachten en online via www.bibliotheekdrachten.nl.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.