jan
28
2016

Lohues

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Na een jaartje rust, is Daniël Lohues weer terug. De Drentse dichter en liedjessmid toert deze maanden weer door Nederland, ter promotie van zijn nieuwe cd AOSEM, dat 26 februari verschijnt. Zijn laatste solo-cd, D, verscheen in februari 2014, inmiddels dus alweer twee jaar geleden. En dat terwijl Lohues een vrij strak schema aanhield.
Dat schema bestond uit een half jaar touren en een nieuwe plaat uitbrengen. Zo verschenen achtereenvolgens de solo-albums Allennig (2006), Allennig II (2008), Allennig III (2009), Allennig IV (2010), Hout moet (2011), Gunder (2012), Ericana (2013) en dus D (2014). Niet dat Lohues tussendoor stil zat. In 2015 produceerde hij de cd Koo Wit De Floo In Almelo van Herman Finkers, waar hij ook muzikaal een bijdrage leverde.
En begin deze maand won de Drent een Musical Award voor ‘Best Music’ voor zijn bijdrage aan de musical ‘De Tweeling’. Samen met JB Meijers en Ilse DeLange schreef hij de muziek en teksten voor de musical gebaseerd op de internationale bestseller van Tessa de Loo.
Een redelijk calvinistisch werkethos dus, voor de katholieke muzikant. Niks mis mee.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.