apr
30
2019

Mr. Pieter

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Vandaag viert prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn tachtigste verjaardag. De aangetrouwde oom van koning Willem-Alexander was dezelfde dag jarig als koningin Juliana, zijn schoonmoeder. Van Vollenhoven heeft geen adellijke titel en heeft deze ook niet door zijn huwelijk verkregen. Dat is het gevolg van een regeringsbesluit, mede door interventie van zijn schoonmoeder, die tegen titels was.
Tien jaar geleden was Pieter met zijn schoonfamilie in Apeldoorn om Koniginnedag te vieren. De verwachting was dat toenmalig koningin Beatrix haar abdicatie zou aankondigen: het was dat jaar 100 jaar geleden dat Juliana was geboren, het feest was in hofstad Apeldoorn en de vorstin ging haar dertigste regeringsjaar in.
Karst Tates maakte een eind aan alle festiviteiten door met zijn Suzuki Swift door een afzetting en een mensenmenigte heen te rijden, in de richting van een open bus met daarin de koninklijke familie. Daarbij kwamen zeven toeschouwers om het leven en raakten er elf gewond. De aanslag was live op televisie te zien.
Dat was een decennium geleden.
Vanavond wacht de niet-prins dinsdagavond bij de viering van zijn tachtigste verjaardag in theater Figi in Zeist een grote verrassing. Maar wat die surprise is, moet tot het feestelijk samenzijn geheim blijven, aldus familieleden.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.