apr
30
2016

Mumford & Sons

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Over anderhalve maand brengt de Britse folkband Mumford & Sons het “Afrikaanse” album Johannesburg uit. Op het Afrikaanse getinte Johannesburg staan in totaal vijf nummers, waarvan de singel ‘The Will Be Time’ al te beluisteren is, zo meldde Nu.nl een week geleden. En warempel, de genoemde singel is ook al in de winkels te verkrijgen.
Dat wil zeggen, deze week kwam in de singel tegen bij mijn onafhankelijke platenboer Wobbe, aan de Voorstreek in Leeuwarden. Het betreft een elpee-singel met alleen een A-kant. Dit nummer is een samenwerking met Baaba Maal en wordt tweetalig gezongen. En nee, die tweede taal is niet het Afrikaans.
Het exemplaar dat ik inmiddels in bezit heb, betreft een Zuid-Afrikaans import-product. Het doorzichtige hoesje (geen albumhoes, maar een beschermhoesje) heeft een wit stickertje om de open zijkant dicht te houden. Dit stickertje vermeldt ‘ZA → IMPORT → ZA’. Ook is een vierkant wit stickertje geplaatst met een datum (16-04-2016), de landcode en de codes R226 en 73c. Linksboven op het hoesje is de ‘albumsticker’ geplaatst: Mumford & Sons X Baaba Maal, A: There will be time. Deze sticker meldt dat ik nummer 0147 heb uit de geperste serie.
De singel zelf dan. Een op geel vinyl geperste geluidsdrager. Met zoals gezegd alleen een A-kant. De achterzijde is leeg. There Will Be Time doet denken aan de twee eerste cd’s van M&S, meer de folk-kant dan de rock-kant van de Britse band. En dat biedt hoop: de mannen uit Londen vind ik sterker in hun folkmuziek dan met hun rock-muziek.
Nog zo’n zes weken duurt het voordat Johannesburg verschijnt, in drievoud (op cd, vinyl en cassette). Het eerste teken is goed.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.