apr
30
2022

Musical

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Twintig jaar alweer. Het is vandaag twintig jaar geleden dat Queen een verrassingsoptreden verzorgde op het Museumplein in Amsterdam. Dat deed de band uiteraard ter gelegenheid van Koninginnedag, het verjaardagsfeestje van toenmalig vorstin Beatrix. De start van de musical We Will Rock You, twee weken later, speelde ook een rol voor dit optreden.
Van Queen was op dat moment niet veel over.
Frontman Freddie Mercury was al tien jaar dood.
Bassist John Deacon had zich in 1997 teruggetrokken uit de band. Zijn Queen-werkzaamheden waren na Mercury’s overlijden al tot een mininum beperkt. Vanzelfsprekend was Deacon wel van de partij bij The Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness (dit jaar dértig jaar geleden). Ook speelde hij zijn partijen in voor het ‘postume’ Queen-album Made in Heaven en was hij betrokken bij de singel No-One But You (Only The Good Die Young), Deze singel is de enige singel die verscheen in de oorspronkelijke bezetting van Queen ná het overlijden van Mercury, dus met drummer Roger Taylor, gitarist Brian May en bassist Deacon.
Bij de opening van het Bejart Ballet in Parijs, januari 1997, toen met Elton John als gastzanger, was Deacon’s laatste live-optreden.
Dat betekende dat het optreden van Queen op het Museumplein alleen bestond uit de overgebleven leden May en Taylor. Aangevuld met een live-band. Geschiedenis was het wel, want het zou nog drie jaar duren voordat Queen met een andere gastzanger de wereld zou overgaan.
Maar dat wisten we pas een paar jaar latern.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.