jul
19
2018

Nancy Sinatra

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Vorige week overleed Nancy Sinatra op 101-jarige leeftijd. Nancy Barbato was de jeugdliefde van Frank Sinatra en ze kenden elkaar al sinds ze tieners waren. In 1939 trouwde ze met Frank en ze kregen samen drie kinderen: Nancy jr., Frank jr. en Christina. Het huwelijk liep uiteindelijk in 1951 op de klippen.
Later zou Frank Sinatra nog drie keer hertrouwen, eerst met de actrices Ava Gardner (1951-1957) en Mia Farrow (1966-1968). En tot aan zijn dood in 1998 was hij met zijn laatste vrouw Barbara Blakeley.
Ik heb geen idee van Nancy Sinatra. Het is vooral het feit dat zij de (eerste) vrouw van Ol’ Blue Eyes was, waardoor ik het berichtje oppikte. En Frank The Voice Sinatra is een zanger met werk uit de American Songbook; de laatste drie albums van Bob Dylan bevatten nummers uit dat rijke nationale archief, die ook Sinatra zijn gezongen. Zo worden de onderlinge verhoudingen weer helder.
Die verhoudingen in het gezin-Sinatra waren wat minder om over naar huis te schrijven. De Italiaanse Amerikaan Sinatra was een womanizer, een vrouwenverslinder. De huwelijkse trouw bleek niet echt op Frank’s lijf te zijn geschreven, ondanks zijn relatief lange huwelijken met Nancy en Barbara Blakeley.
Nu heeft ook Nancy het tijdelijke voor het eeuwige verruild. Zij overleed aan ouderdom. Niet aan liefdesverdriet, ondanks dat ze Frank’s ontrouw vreselijk vond. Ze overleed evenmin aan een hartaanval, zoals Frank (I’m losing). Nee, gewoon ouderdom.
En dan 101 jaar worden. Een sterke vrouw.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.