mrt
25
2019

#NedDui

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Zondagavond werd in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam de interland Nederland – Duitsland gespeeld. De Oranje mannen verloren met 2-3 van Die Mannschaft. De wedstrijd werd niet toevallig in deze voetbalstadion gespeeld. Het was namelijk precies drie jaar na het overlijden van Johan Cruijff.
Over het belang van Cruijff hoeven we het niet lang te hebben. Zijn titel ‘de legendarische nummer 14′ is natuurlijk wel op iets gebaseerd. Het was ook een fantastische voetballer. Ook na zijn actieve carrière heeft hij zich vol overgave gestort op gezond leven en bewegen. Zijn Cruyff Courts liggen door het hele land.
En toch, ook drie jaar na zijn overlijden staat hij op een te hoog voetstuk. Zijn overlijden in 2016 leverde, in de stille tijd voorafgaand aan Pasen, al pagina’s vol met artikelen over de voetballende JC. De NOS sloot het live-blog omtrent de uitspraak van Karadzic af, om een live-blog te beginnen over de reacties op Cruijffs verscheiden. Alsof het sterven van een wereldvoetballer een grote impact heeft dan een rechtvaardige uitspraak naar aanleiding van etnische zuiveringen in voormalig Joegoslavië.
Cruijff was een belangrijke voetballer en voetbal de belangrijkste bijzaak van het leven. Maar houd het dan ook bij de juiste proporties.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.