mrt
25
2019

Niemandsland

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Bij de Provinciale Statenverkiezingen heeft Forum voor Democratie flink gewonnen. Het succes was door niemand verwacht. Ook niet door de club van Thierry Baudet. In de provincies telde de lijst met FvD-kandidaten niet heel veel namen, en een aantal kandidaten waren in meerdere provincies verkiesbaar. Zo lijkt het erop dat de partij in Flevoland minstens één zetel gaat verliezen, omdat de kandidaten op zijn.
Enfin.
De overwinning van deze rechtse club doet me aan twee liedjes denken. Zoals het liedje Aan De Bezitters Van Een Ziel van Frank Boeijen, afkomstig van zijn dubbelaar As uit 2006: De fijngevoeligheid verloren, het einde bijna in zicht, wanneer is de poëzie verdwenen, wanneer verlieten de dichters het land / Dit is niet mijn land, dit land is van niemand, dit is niemandsland, dit land behoort toe, aan de gedachten en het wachten, het heimwee, aan de bezitters van een ziel.
Ik moest ook denken een lied van Boudewijn de Groot, van recenter datum. Op zijn album Even Weg, dat hij met The Dutch Eagles maakte, staat Niemandsdorp: Van daar riep hij: Ik weet niet wat u hier zoekt, maar we hebben het niet zo op vreemden / Het leven is goed in Niemandsdorp, kreeg ik mijn leven lang te horen, het leven is goed in Niemandsdorp, maar alleen als je er bent geboren.
Het gaat te ver om De Groot en Boeijen profetische kwaliteiten toe te kennen. Maar het ene onderbuikgevoel roept het andere ongemak op. En dat ongemak wordt door deze twee Nederlandse singer-songwriters onder woorden gebracht.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.