okt
24
2014

Niet uitgebrachte Dylan-songs nu online

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

LEEUWARDEN Vier nieuwe, nog nooit officieel uitgebrachte opnamen van Bob Dylans The Basement Tapes sessions zijn donderdag en vrijdag online verschenen op Amerikaanse muziekwebsites. Het gaat om de folktraditional 900 Miles From My Home, de John Lee Hooker-song Tupelo Blues, de traditional Ain’t No More Cane en een afwijkende versie van het al bekende, door Dylan zelf geschreven Yea! Heavy And A Bottle Of Bread.
Alle vier de songs zullen te vinden zijn op de cd-box The Basement Tapes Complete, die 4 november verschijnt als deel 11 van The Bootleg Series, maar ook op de dubbel-cd met ‘highlights’ van de box.
The Basement Tapes bevat de opnamen die Bob Dylan in 1967 met The Band maakte in Woodstock, toen hij herstellende was van een motorongeluk in de voorafgaande zomer. In 1975 werd van de sessies het dubbelalbum The Basement Tapes uitgebracht waarop echter maar zestien Dylansongs staan, plus acht waarop alleen The Band te horen is. Een handjevol andere songs is later nog ‘officieel’ op diverse verzamelplaten verschenen.
Er werden echter meer dan honderd songs opgenomen. Hoewel een groot deel daarvan in de loop der jaren wel op allerhande illegaal uitgebrachte platen is verschenen, worden de sessies van Dylan met The Band in Woodstock door veel liefhebbers beschouwd als een soort heilige graal. Drie songs van de aankomende box, Lo And Behold!, Odds And Ends en Dress It Up, Better Have It All, werden al eerder vrijgegeven.

Bron: Nu.nl

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.