nov
28
2016

Nieuwe Wegen

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De nieuwe politieke partij van Jacques Monasch heet Nieuwe Wegen. Twintig zetels moet deze nieuwe club gaan behalen, denkt de geestelijk vader van de partij. Vanmiddag heeft Monasch zijn partij gepresenteerd – precies drie weken, nadat hij de Partij van de Arbeid verliet en als ‘Fractie-Monasch’ in de Kamer bleef zitten.
Nieuwe Wegen, goede naam. Vooral als je bedenkt dat deze partijnaam is gepresenteerd aan het begin van Advent 2016. Je zou Monasch bijna van christelijke politiek betichten. Sociaaldemocraten en christenen staan vaak dicht bij elkaar. Sterker nog, voormalig minister-president Joop den Uyl komt uit een degelijk gereformeerd gezin.
Maar dat is bij de vroegere politiek ideoloog van de PvdA niet het geval. Monasch is geen christen. Hij laat zich daarmee afficheren. Dat kan, het zou een bewuste keuze van de politicus kunnen zijn.
In ieder geval heeft hij deze Adventsperiode aangegrepen om zijn eigen politieke kindje te presenteren. Nieuwe Wegen. Ik ben benieuwd waar die nieuwe wegen naar leiden.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.