apr
29
2022

NS eert Vrienten

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Een bijzonder eerbetoon van de Nederlandse Spoorwegen aan de overleden Henny Vrienten. De vervoerders wilden graag het Nederlandse popicoon eren en zochten daarom contact met het management van de Doe Maar-zanger. Tot en met vrijdag is er een tekst van Vrienten op 374 schermen op de 18 grootste stations van Nederland te bewonderen
“We hebben contact gezocht met het management van Vrienten en voorgelegd wat we wilden doen,” laat een woordvoerder van de NS weten. “Hoe mooi kan het zijn om een icoon op zo’n manier netjes te herdenken tussen al het feestgedruis van Koningsdag. Wie is er niet groot geworden met Doe Maar?”
In eerste instantie wilde de treinorganisatie een foto van Vrienten tonen op de stations, maar in overleg met de familie werd er gekozen voor een tekst uit zijn lied Bandje in de wolken:

Als mijn adem op is, het gedaan is met mijn leven,
reis ik naar de hemel toe om een concert te geven.
Want ik was nog lang niet klaar, mijn bas niet uitgeklonken.
Ik klop aan en meld me daar bij het bandje in de wolken

De tekst zal nog tot en met vrijdag te zien zijn op de schermen bij de NS-stations. De zegsman geeft aan dat de spoordienst al veel positieve reacties heeft ontvangen op het eerbetoon. Het is niet de eerste keer dat de NS een overleden Nederlands icoon eert op de stations. Eerder gebeurde dat ook al met Jules Deelder.

Bron: Algemeen Dagblad

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.