mrt
25
2019

Plannen na Doe Maar

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Wie kent hem niet, Ernst Jansz: zanger van CCC Inc en Doe Maar. Al 50 jaar artiest en met zijn 70 jaar staat hij nog steeds zijn mannetje op het toneel. Op dit moment toert hij solo met begeleidingsband door het land.
Geweldig, dat een man die in de jaren ’80 werd aanbeden door duizenden meisjes, nu gewoon kan optreden voor een kleine groep 50+. Ongetwijfeld zitten hier ook wel de meisjes van toen tussen, maar nu in een totaal andere sfeer. Dit fijne, ongedwongen moment werd gevuld met prachtige, gevoelige nummers Vaak gebaseerd op het werk van Bob Dylan. Ook is er ruimte voor wat nummers uit de Doe Maar periode.
Na Doe Maar heeft Ernst niet stilgezeten. “Ik heb heel veel gedaan”, zegt hij lachend. “Allereerst moest ik mijn dak repareren, want daar was nooit eerder tijd voor.” Jansz woonde toen al in Neerkant, in een boerderij. “Daarna ben ik gaan schrijven. Ik vond het heerlijk om boeken te schrijven. Ook zat ik samen met Jan Hendriks in ons hobbybandje, later ook in het bandje Rienne va plus. Met Rienne va plus treden we nu ook weer op, dat is fantastisch. Vanaf 1999 bracht ik solo albums uit. Dat doe ik nog steeds en treed ook weer op.”
Het blijven plannen… Maar die heeft hij meer. “Ik heb plannen om weer een boek te gaan schrijven. Solo blijf ik bezig en: volgend jaar ga ik weer optreden met Doe Maar.” Wat een geweldig nieuws!

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.