feb
03
2019

Prenten

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Man Gave Names To All The Animals is een lied van Bob Dylan. Zuivere reggae, geplaatst aan het einde van zijn eerste zogenaamde gospelelpee Slow Train Coming uit 1979. Jim Arnosky maakte hier in 2010 een prentenboek van. Arnosky bevindt zich in een select gezelschap van tekenaars, die teksten van Bob Dylan tot voorleesboeken maakte. De andere boeken zijn If Not For You (David Walker, 2016), If Dogs Run Free (Scott Campbell, 1998), Forever Young (Paul Rogers, 2008) en Blowin’ In The Wind (Jon J. Muth, 2011).
Zware kost als kinderliteratuur. Kan dat wel? Volgens Willem Wilmink wel, God hebbe zijn ziel. Met het oog op 1989 promoveerde Wilmink aan de Katholieke Universiteit Brabant op enkele gedichten van Hendrik de Vries, met als promotoren prof. dr. H. Verdaasdonk en prof. K. Fens. Het verraderlijke kind moest volgens de neerlandicus, dichter, schrijver en zanger een kinderboek worden, maar omdat daarmee het wetenschappelijke en controleerbare gedeelte van de dissertatie verdween, maakte de Enschedeƫr hier een voor kinderen leesbare proefschrift van.
Een dominee vertelde me eens, dat als je je boodschap niet in een kwartier kunt vertellen, dat je dan ook je preek niet in een half uur tot zijn recht kunt laten komen. Analoog hieraan zou je kunnen zeggen dat als je je verhaal niet aan kinderen kunt uitleggen, dat je het dan ook niet aan volwassenen moet uiteenzetten.
Ik grijp naar de prentenboeken van Dylan om mij bezig te houden.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.