mrt
31
2018

Remco Campert is terug

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Begin maart liet Remco Campert weten dat hij stopte met zijn vaste column in de Volkskrant; hij was te moe om nog te schrijven. Gelukkig houdt hij zich niet aan zijn mededeling. Columns maakt hij niet meer, korte notities nog wel, die de Volkskrant op onregelmatige basis in katern Sir Edmund gaat afdrukken.
Om te beginnen met schrijven schrijf ik een eerste zin. Dat heb ik dus zojuist gedaan. Het vak vereist dat er een tweede zin komt. Die heb ik dus ook zojuist geschreven. Behalve luiheid is er geen reden om met schrijven op te houden. De vraag is: waarom zou je beginnen met schrijven? Het antwoord is dat je op de lagere school ooit schrijven hebt geleerd. Het kunstschrijven heb je er natuurlijk niet geleerd. Dat kwam als een geschenk uit de hemel naar je toe. Er zijn gewone schaatsers en kunstschaatsers. De laatsten zijn geen betere, maar andere mensen. Menschen.
Als ik doorschrijf heb ik na verloop van tijd een boek. Een roman in mijn geval. Ik ben nu oud en zal niet meer doorschrijven. Nu ja, zo af en toe een gedicht of een stukje zoals dit.

Bron: De Volkskrant

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.