nov
28
2017

René Klijn

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat René Klijn bij Paul de Leeuw in de uitzending kwam. René Klijn kwam in het televisieprogramma De Schreeuw van de Leeuw openhartig vertellen over zijn ziekte aids. In die jaren was hiv/aids je doodsvonnis; tegenwoordig is het een chronische ziekte. Klijn was toen een sterk vermagerde zanger en fotomodel. Het zou nog een jaar duren, voordat Klijn stierf.
Aan het eind van de uitzending bij De Leeuw zong Klijn het lied Mister Blue, oorspronkelijk gecomponeerd en gezongen door Yazoo. Tijdens de concerten van Symphonica in Rosso 2007 bracht Paul de Leeuw een ode aan René Klijn. Op de grote schermen in het GelreDome waren beelden te zien van de opname van Mr. Blue en uit de luidsprekers klonk zijn stem.
Een kwarteeuw later wordt uitgebreid teruggekeken op deze aflevering. Paul de Leeuw had geen idee dat de uitzending van Schreeuw van De Leeuw met zanger René Klijn 25 jaar geleden zo’n impact zou hebben op de kijkers. “Ik vond het een zeventje, die uitzending.”
Een zeventje.

hqdefault

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.