mei
15
2017

Rotterdam

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Vandaag wordt Feyenoord gehuldigd op de Coolsingel in Rotterdam. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst werd zondag, tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie, landskampioen van Nederland. De Rotterdammers hielden het spannend tot en met de 34e speelronde. Achttien jaar geleden werd Feyenoord voor het laatst kampioen, toen Leo Beenhakker trainer was.
Vandaag is het vijftien jaar geleden dat er Tweede Kamerverkiezingen werden gehouden. De partijen die de Paarse kabinetten vormden (PvdA, VVD, D66) werden afgestraft; het CDA van Jan Peter Balkenende en de Lijst Pim Fortuyn (LPF) werden de grote winnaars. De lijsttrekker van de LPF, Pim Fortuyn, werd anderhalve week voor deze verkiezingen vermoord.
Fortuyn was een Rotterdammer. Wilhelmus Simon Petrus (Pim) Fortuyn was sinds maart 2002 lid van de Rotterdamse gemeenteraad namens Leefbaar Rotterdam. Zijn lokale partij was in de havenstad de grote winnaar en mocht drie wethouders gaan leveren: Wim van Sluis, Marianne van den Anker en Marco Pastors.
In februari 2016 was ik met Jan-Willem een zaterdag in de Pauluskerk in Rotterdam. Toen ik een collega vertelde naar de Maasstad te gaan, sprak hij de legendarische mop: “Je weet misschien dat ik slecht schaak, maar wist je dat ik nog Rotterdam?”

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.