nov
30
2015

SGP-politicus Holdijk (71) overleden

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

UDDEL SGP-politicus mr. Gerrit Holdijk is in de nacht van zondag op maandag in zijn woonplaats Uddel overleden. Hij werd 71 jaar.
Holdijk leed sinds anderhalf jaar aan alvleesklierkanker, een ziekte die dit voorjaar bedwongen leek, maar zich daarna weer openbaarde. In juni dit jaar nam Holdijk afscheid van de Eerste Kamer, nadat hij voor de SGP 25 jaar senator was geweest. In de Staten van Gelderland had hij 24 jaar zitting. Ook was de bedachtzame jurist vele jaren lid van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond in de PKN.
Gerrit Holdijk, die in 1971 door toenmalig SGP-leider ds. Abma werd aangezocht om beleidsmedewerker te worden voor de Tweede Kamerfractie, verrichtte dat werk tot 2010.
De geboren Veluwenaar werd landelijk bekend in de jaren 2010-2012, toen het kabinet-Rutte I in de Eerste Kamer één zetel tekortkwam, waarvoor de coalitie van VVD en CDA (die gedoogd werd door de PVV) frequent een beroep deed op die ene Senaatszetel van de SGP, die bezet werd door Holdijk. In die rol, waarin de schijnwerpers van de publiciteit regelmatig op hem gericht stonden, voelde hij zich niet op zijn gemak.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.