jan
07
2018

Simon

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Simon Fortuyn is sinds 3 juni 2014 namens Leefbaar 3B als wethouder actief in Lansingerland. In september 2016 vertelde hij aan dagblad De Telegraaf dat zijn broer Marten was overleden. Een triest en droevig einde, aldus Simon over Marten.
Marten Fortuyn werd geboren als Marten Simon Fortuyn. Hij was de oudste broer van Pim Fortuyn, de politicus die in 2002 door Volkert van der Graaf werd vermoord. Marten trad een tijdlang op de voorgrond als vertegenwoordiger van de familie Fortuyn. Hij werd kort na de moord op zijn broer door de Lijst Pim Fortuyn gevraagd om zijn broer op te volgen als partijleider, maar vond zichzelf hier niet geschikt voor.
Pim Fortuyn had de mooiste voornamen van de drie broers: Wilhelmus Simon Petrus. Officieel is de spelling van hun achternaam Fortuijn, maar Pim gebruikte later de spelling ‘Fortuyn’ omdat hij die chiquer zou hebben gevonden, schrijft Hans Wansink: “De erfenis van Fortuyn. De Nederlandse democratie na de opstand van de kiezers” (2004).
De drie broers hebben allemaal de naam ‘Simon’ in hun (doop)naam staan. Het is de naam van de eerste paus, Simon Petrus, naar wie Pim dus tweevoudig is vernoemd. Misschien een goede katholieke traditie.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.