mrt
28
2014

Sportieve toekomsten

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Schaatsen en voetbal hebben weinig met elkaar van doen. Ook als in beide sporten gedurende dezelfde dag belangrijke mededelingen worden gedaan. Bij het schaatsen ging het om een ‘scheiding’, bij de voetbal om een redelijk afwijkend dienstverband.
Eerst maar het schaatsen. Sven Kramer maakte bekend niet meer samen te werken met coach Gerard Kemkers. De coach die hem in 2010, tijdens de Olympische Spelen van (S)Vancouver de verkeerde baan in stuurde. Dat was de mededeling, voor de rest was er van het front geen nieuws.
Ook niet over Kramers fameuze ontstekingen en blessures. Na ‘2010’ verdween Kramer van de radar, wegens een vreemd kwetsuur in zijn rechterbovenbeen. Na de mislukte kampioensrace op de tien kilometer. Na ‘2014’ onderging de schaatser een operatie aan zijn luchtwegen, dat voor meer complicaties zorgde dan van tevoren was begroot. Na de ‘verloren’ tien kilometer in Sotsji.
En dan het voetbal. De KNVB presenteerde vandaag de nieuwe bondscoach, Guus Hiddink. Die aan zijn tweede periode bij Oranje begint, net als scheidend coach Louis van Gaal. Hiddink blijft aan tot aan het EK van 2016 in Frankrijk, waarna de eeuwige assistent Danny Blind bondscoach wordt. De Amsterdammer leidt de oranje selectie naar het WK van 2018 in Rusland.
Blind. Een seizoen trainer bij Ajax, wat uitliep op een deceptie. Daaromheen vooral actief als technisch directeur of als assistent. Hoofdtrainer is hij feitelijk nooit geweest. Of je moet het ene jaar in ArenA meetellen.
Afijn.
De komende vier jaar zitten we gebeiteld. De routekaart qua werknemers is bekend. Nu nog een prijs.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.