jul
29
2021

Tamara van Ark

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Tamara van Ark, minister voor medische zorg, moet een tijd rust houden in verband met nekklachten. Op Twitter meldt Van Ark dat ze op doktersadvies zes weken pas op de plaats moet maken.
Haar taken worden gedurende die tijd waargenomen door minister De Jonge en staatssecretaris Blokhuis.
“Ik hoop in september genoeg hersteld te zijn om weer aan het werk te kunnen”, schrijft Van Ark, die ook lid is van het ‘kernteam’ dat over de coronamaatregelen gaat. Vanaf half augustus komt het kabinet weer bijeen.
Van Ark wenst de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen en straks op de Paralympische Spelen veel succes toe de komende tijd. “We mogen ondanks de lastige omstandigheden trots zijn op de prestaties van de eerste dagen en hopelijk kunnen we nog veel meer successen vieren!”
Van Ark is niet het eerste kabinetslid dat uitvalt. Drie maanden geleden werd bekend dat VVD-minister Bas van ’t Wout van Economische Zaken en Klimaat ook ten minste drie maanden rust moest nemen vanwege een burn-out. Ook de Kamerleden Omtzigt en Van der Molen werden eerder vervangen vanwege ziekte.
Bij het uitvallen van Van ’t Wout opperde demissionair premier Rutte dat een volgend kabinet misschien meer ministers moet hebben om de werkdruk te verlagen. Rutte is altijd tegen een grote ministersploeg geweest, maar hij ziet dat de ministers nu soms wel erg veel werk hebben.

Bron: NOS

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.