mei
29
2016

Theater: Tangarine – From Tuscon with song

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Twee microfoons en wat gitaren plus een mondharmonica. Meer hadden de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks, die de band Tangarine vormen, niet nodig. In de Lutherse Kerk in Leeuwarden speelden de jongens zaterdagavond voornamelijk nieuwe nummers van een nog te verschijnen album.
Dat album werd geschreven tijdens een rondreis door de Verenigde Staten en opgenomen in Tuscon, Texas. Nummers waarin de ervaringen van de Amerikaanse trip werden verwerkt. Over een dag schieten met Texaanse geweren, bijvoorbeeld. In deze staat mag je openlijk wapens dragen; de enigen zonder openlijk wapenbezit bij deze schiet-dag, waren de gebroeders Brinks.
Of neem het andere lied, dat geschreven werd na een nachtrit, waarbij alles donker was. Geen lichtvervuiling, maar enkel de sterren boven aan de hemel: prachtig!
Jammer dat de cd From Tuscon With Songs nog niet is verschenen; hoe lang zouden de fans daar op moeten wachten?
De locatie, de Lutherse Kerk was een prima concertlocatie. Organisator Asteriks had dit goed uitgezocht. Na de pauze lieten Sander en Arnout een gekregen fles whiskey door de gangen gaan – ze deelden uit van wat ze zelf hadden gekregen, omdat een fles voor hun alleen teveel zou zijn. En warempel, toen de fles weer terug kwam bij Tangarine, was deze al bijna leeg.
Onder meer bij deze rondgang kwam de christelijke achtergrond van de jongens naar boven. Het doorgeven van de fles leek wel op het Avondmaal. En optreden in een kerk, de Brinks-broers gaven aan zich wel thuis te voelen.
Ze voelden zich hier ook thuis, en gaven een prima concert.

N.a.v.:
Wie: Tangarine
Wat: theater op locatie – From Tuscon with songs
Waar: Lutherse Kerk, Leeuwarden
Wanneer: zaterdag 28 mei 2016
Hoe lang: twee uur (inclusief pauze)

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.