mrt
15
2015

Theologische vorming

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Afgelopen donderdag had ik de slotavond van de Theologische Vorming in Leeuwarden. Een diploma-uitreiking, waarbij elke deelnemer een certificaat kreeg waarop melding werd gemaakt van trouwe dienst. Drie jaar lang, elke donderdagavond een vorming.
De cursus ontdekte ik drie jaar geleden, toen ik in Leeuwarden kwam wonen. Ik oriënteerde me op het religieus gehalte van de stad, hoewel ik zonder twijfel mijn attestatie had ingeleverd bij de Morgenster. Bij mijn zoektocht zag ik onder meer de Fryske Fesper, maar dus ook de Theologische Vorming.
Tijdens de drie jaren van de cursus, die gelijk liep met het schoolseizoen, heb ik de aangeboden informatie altijd als extra gezien. Wanneer een manier van Bijbellezen werd aangeleerd, was het altijd ter aanvulling van wat ik al deed. Als een docent vertelde dat Noach en Abraham nooit hadden geleefd, dacht ik er maar het mijne over.
Een verrijking is zo’n cursus wel. Het laat namelijk zien op welke manier wordt gedacht en gesproken over de Bijbel. De wereld is veel groter dan je eigen kerk. Buurten bij het andere kerkgenootschap betekent niet dat je die leer ook één op één overneemt.
Enfin.
Het zit erop. De donderdagavond heb ik weer terug. En een certificaat.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.