okt
03
2017

Tom Petty overleden

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Zanger Tom Petty is gisteren plotseling overleden, ten gevolge van een hartstilstand. De liedjesschrijver is 66 jaar geworden. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat ik niet heel erg thuis ben in het oeuvre van de Amerikaan. Ik heb wel wat van hem, maar dat is vooral vanwege het werk van collega-artiesten.De enige soloplaat die ik van Tom Petty heb, is zonder zijn vaste begeleidingsband The Heartbreakers. Het betreft Full Moon Fever uit 1989. Dit album wordt ook wel als deel 2 gezien van de supergroep The Traveling Wilburys. Petty maakte hier deel van uit, samen met George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison en Bob Dylan. In 1988 verscheen Vol. 1, in 1990 gevolgd door Vol. 3 van The Wilburys.
Ook heb ik twee live-opnames van Tom Petty & The Heartbreakers, waarbij ze als begeleidingsband fungeren van Bob Dylan. In 1986 waren zij betrokken bij Dylans True Confessions Tour. En natuurlijk ken ik de uitvoering van I Won’t Back Down door Johnny Cash, die het nummer opnam voor Solitary Man uit 2000, aflevering 3 uit de American Recordings. Petty is hierop ook te horen in de begeleidingsband.
“It’s shocking, crushing news. I thought the world of Tom. He was a great performer, full of the light, a friend, and I’ll never forget him,” zei Dylan in een eerste reactie op Petty’s overlijden. Zo is het maar net.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.