nov
30
2014

Tom Traubert’s Song

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Zondag, dus tijd om een versnelling langzamer te gaan in het leven. Ik draai wat plaatjes, en terwijl ik van het ene naar het andere nummer associeer, beland ik bij Tom Waits. En dan vooral zijn lied Tom Traubert’s Song (Waltzing Mathilda). Die stem, die kapotte stem, en dan zo’n lied! Waanzinnig.
Dit lied vormde qua muziek de basis voor het eerste liedje dat ik zelf schreef. In 1996, voor de bruiloft van mijn oudste zus en haar man. De tekst is in de afgelopen achttien jaar verloren gegaan. Het enige wat ik me nog voor de geest kan halen, was het refrein.
Achttien jaar geleden. Ik was nog maar net tien jaar jong. Nu volgt geen freudiaanse psychoanalyse dat “het er altijd al in heeft gezeten”. Wel de nuchtere constatering dat er in die twee decennia die volgden, weinig echt is veranderd in mijn leven.

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.