jan
19
2020

Tweede Oosterstraatconcert

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In de Lutherse Kerk aan de Nieuwe Oosterstraat is zaterdagmiddag 25 januari vanaf 16.30 uur het tweede koorconcert in de nieuwe concertserie Oosterstraatconcerten.
Eind vorig jaar vond voor het eerst een Oosterstraatconcert plaats in Leeuwarden. Het initiatief slaat aan: een goed gevulde Lutherse Kerk en enthousiast (en soms zelfs ontroerd) publiek. De concerten bieden een moment van bezinning en gelegenheid om even uit te blazen met koor- & instrumentale muziek na een week werken of een middag winkelen, als opmaat voor de zondag.

Historisch
Al in de 17de eeuw bestond er in Duitsland een traditie van concerten voor zakenlui op de vooravond van marktdagen. In 1673 gebruikte de componist Dietrich Buxtehude de term Abendmusiken voor het eerst voor de concerten die hij op de donderdagavond organiseerde in de Marienkirche in Lübeck. In deze bijzondere traditie geeft het Vocaal Ensemble Canticum Novum onder leiding van Jannie de Groot nu haar tweede concert met muziek uit de Duitse barok, onder andere van J.S. Bach, Telemann en Pachelbel. De koorwerken worden afgewisseld met instrumentale werken door Anne Vos-Van Dijk (cello) en Roelof van Luit (orgel).
Volgende concerten in de serie Oosterstraatconcerten zijn 28 maart, 30 mei en 28 november.

Bron: Huis Aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.