apr
22
2016

Van de Prince geen kwaad

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Gisteravond overleed muzikant Prince, onverwachts. Of nou ja, onverwachts? De geruchten doen meteen de ronde. Zijn griepje van vorige week schijnt een overdosis drugs te zijn geweest. Op de terugweg van een concert in Atlanta zou Prince in zijn privé-vliegtuig een tussenlanding hebben gemaakt en per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Naar verluidt, men zegt, het verhaal gaat…
Prince Rogers Nelson was de naam dat in het paspoort van de zanger stond. Ook stond hij bekend onder zijn andere artiestennaam TAFKAP, de afkorting van The Artist Formerly Known as Prince – deze naam moest hij gebruiken na gedoe met rechten rond de naam ‘Prince’. Volgens Wikipedia was Prince een veelzijdige workaholic: Naast componist, gitarist, toetsenist en bassist was hij danser, platenproducer, filmregisseur en acteur.
Waarvan akte.
Prince was behalve een breed getalenteerd man ook Jehova’s Getuige, lid van de kerk die de deuren langs gaat en met de voet tussen de deur het evangelie van Jehova aan de man wil brengen. Desalniettemin was één van zijn bijnamen His Royal Badness (Zijne Koninklijke Slechtheid), een verwijzing naar zijn seksueel getinte teksten, Een andere bijnaam was Minneapolis Midget (dwerg uit Minneapolis, een verwijzing naar zijn geboorteplaats en zijn lengte van 1 meter 58).
Prince’ geboorteplaats ligt in de staat Minnesota, waar Minneapolis met Saint Paul de dubbelstad Minneapolis-St. Paul vormt. Minnesota, dezelfde staat waar Bob Dylan vandaan komt. Duluth (Dylan’s geboortestad) ligt wel 154 mijlen en 2 uur 18 minuten van Minneapolis af.
Staat genoteerd.
Prince. Dood. Ik ken eigenlijk alleen zijn grote hit Purple Rain, uit de gelijknamige film. Het nummer werd aangevraagd door een van de mannen van Doe Maar, tijdens een interview tijdens hun 2000-reünie bij toenmalig muziekzender TMF. Het is mijn enige echte aanraking geweest met de ‘dwerg’. Het doet er feitelijk niet toe.
De Prince is dood. Lang leve de Koningspelen!
(En de Britse Queen).

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.