mrt
26
2014

Van der Graaf vervroegd vrij

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

ROTTERDAM Volkert van der Graaf, de moordenaar van politicus Pim Fortuyn, komt vervroegd vrij. Wel is zijn vrijlating gebonden aan voorwaarden. Zo moet de milieuactivist zich elke week melden bij de reclassering. Ook mag hij geen contact met de erven-Fortuyn. Dat heeft staatssecretaris Fred Teeven (VVD) woensdag bekend gemaakt. De bewindspersoon noemt de conclusies van het Openbaar Ministerie “gedegen voorbereid en uitgebreid onderbouwd” en neemt ze daarom over.
Van der Graaf stapt 2 mei aanstaande de vrijheid in.
Van der Graaf schoot Fortuyn in 2002 op het Mediapark in Hilversum dood. De politicus nam afscheid van radio-journalist Ruud de Wild, die hem in de uren ervoor had geïnterviewd voor BNN. Fortuyn was een snel opkomend politicus. Eerder had hij met Leefbaar Rotterdam een grote verkiezingsoverwinning behaald. Met zijn landelijke Lijst Pim Fortuyn zou hij een vergelijkbare overwinning behalen.
Voor hij de politiek in ging, was Fortuyn onder meer hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en publicist bij onder meer Elsevier. Van der Graaf werd in 2003 veroordeeld tot 18 jaar cel; na tweederde van zijn staf mag hij weer de maatschappij in.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.